Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka na ciepło

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówka 1 sztuka
ser żółty 1 plaster
szczypiorek usiekany dekoracji do
szpinak kilka liści
ketchup dekoracji do
masło posmarowania do
chleb tostowy 1 graham

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka na ciepło

Chleb tostowy graham posmarować z obu stron masłem. Parówkę przekroić i położyć na chlebie oba kawałki blisko siebie. Na 3/4 parówki położyć plaster sera żółtego. Taką kanapkę włożyć do piekarnika na 10-15 minut na 160 stopni tak aby lekko się zagrzała i ser zaczął się rozpuszczać. Wyjąć i serek posypać posiekanym szczypiorkiem. Zrobić oczka i uśmiechy ketchupem a włosy z serka startego na tarce. Liście szparagów opłukać i zanurzyć we wrzątku kilka sekund następnie przelać zimną wodą i ułożyć na około kanapki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 14.08.2013 09:17
ciekawa kanapka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak