Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowana kapusta włoska w maśle i tartej bułce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1/2 kg
masło 4 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowana kapusta włoska w maśle i tartej bułce

Kroki postępowania

1
Kapustę włoską poszatkować, obgotować w wodzie i odcedzić.
Krok 1 - Gotowana kapusta włoska w maśle i tartej bułce foto
2
Przełożyć na patelnię, zetrzeć przyprawę do sałatek z Młynka Prymat i wymieszać.
Krok 2 - Gotowana kapusta włoska w maśle i tartej bułce foto
3
Dodać masło i bułkę tartą - podgrzewać do rozpuszczenia masła. Kapustę wymieszać , doprawić solą do smaku.
Krok 3 - Gotowana kapusta włoska w maśle i tartej bułce foto
4
Pyszna do obiadu podana na ciepło.
Krok 4 - Gotowana kapusta włoska w maśle i tartej bułce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena/26Mooi 04.09.2013 12:08
bardzo smaczne
Mysiunia 20.06.2013 07:27
pyszny dodatek do obiadu :)
Alex_M 07.06.2013 10:12
ciekawy sposób :)
Róża1 25.05.2013 10:06
właśnie takiego przepisu szukałam:-)
jasiek 17.05.2013 14:34
ciekawe do ziemniaczków
Renata9 17.05.2013 14:17
pomysłowa kapustka
Magda24 17.05.2013 14:15
lubię włoską kapustę, tak podana w smaku przypomina mi kalafiora
David 17.05.2013 13:43
uwielbiam taką kapustkę
babajaga1969 17.05.2013 12:36
delikatna do obiadu
LoLa 17.05.2013 12:21
wygląda nieźle więc i pewnie smakuje
bogusia19 17.05.2013 12:17
bardzo dobre
dodi 17.05.2013 11:55
super pomysł
gusia1000 17.05.2013 11:25
Pyszne jedzonko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak