CZEKOLADOWY MURZYNEK

CZEKOLADOWY MURZYNEK

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    2 szklanki
  • margaryna

    250 g
  • kakao ciemne

    4 łyżki
  • jajka

    4
  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • mleko

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę, mleko, cukier i kakao podgrzać do całkowitego rozpuszczenia. Odlać 0,5 szklanki na polewę.
Masę wystudzić.
Domieszać mąkę z proszkiem i żółtka.
Białka ubić-delikatnie połączyć z masą.
Piec ok. 50 min w temp. 160 st. C.
Po upieczeniu polać polewą.
SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat