Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina z rabarbaru

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 3 łodygi
cukier 1/2 szkl
cukier wanilinowy 1
maliny z sokiem ze słoiczka 1/2 szkl
bita śmietana
sok malinowy
kaszka 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina z rabarbaru

W 1 litrze wody zagotować cukry. Do wrzątku dodać drobno pokrojony rabarbar i maliny z sokiem, gotować do czasu aż rabarbar będzie miękki. Do gotującego się kompotu dodajemy kaszę mannę. Całość gotujemy jeszcze kilka minut, stale mieszając, aż całość będzie szklista. Leguminę wylewamy do wypłukanej zimną wodą miski i odstawiamy do wystudzenia. Zimną leguminę wykładamy na talerzyki np. łyżką do lodów i podajemy z bitą śmietaną, polaną sokiem malinowym.
* Jeśli ktoś nie ma własnych przetworów z malinami, z powodzeniem można zastąpić je samym sokiem malinowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 31.05.2013 18:39
Przepraszam Pani Joanno za ten błąd ortograficzny za szybko dałam Enter:-(
Róża1 31.05.2013 18:36
joanno super ! przepis na bieżący sezon rabarbarowy:-)
Konczi 17.05.2013 08:15
pysznie sie prezentuje
Renataj 16.05.2013 22:16
Bardzo lubię wszystko co z rabarbarem więc z pewnością wypróbuję.
adelajda 16.05.2013 21:41
podoba mi się ta legumina
meg1984 16.05.2013 21:29
bardzo ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak