Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowa manna

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza manna
mleko 1/2 litra
cukier truskawkowy
dżem truskawkowy
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
serek mascarpone 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowa manna

Mleko zagotowujemy dodajemy odrobinę soli i na gotujące się mleko dodajemy cukier truskawkowy. Mieszamy i pomału wsypujemy kaszkę manną. Zagotowujemy -kaszka ma być gęsta. Kaszkę studzimy. Zimną kaszkę miksujemy z serkiem mascarpone. Dżem truskawkowy miksujemy ,żeby nie całych owoców tylko mus. Nakładamy do szklaneczek kaszkę na przemian z musem truskawkowym. Podajemy na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 16.05.2013 19:48
Fajny deserek. Prosto i smacznie. Smak dzieciństwa...
Magda24 16.05.2013 19:40
dobry deser
Monika58 16.05.2013 19:36
przepyszna
eMMe 16.05.2013 18:44
świetny deser!
iwa643 16.05.2013 17:54
Smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak