Chrupiący filet z kurczaka

Chrupiący filet z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 sztuki
  • jajka

    2 sztuki
  • woda

    2 szklanki
  • mąka

    3/4 szklanki
  • sól czosnkowa

    4 łyżeczki
  • tłuszcz do smażenia

    do smaku
  • cebula suszona

    2 łyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś myjemy, oczyszczamy a następnie kroimy w kostkę. W miseczce mieszamy jajko z wodą. Do kolejnej wsypujemy przyprawy i mąkę. Fileta wrzucamy do miseczki z przyprawami i obtaczamy z każdej strony. Następnie wkładamy do jajka z wodą i jeszcze raz do przypraw. Wkładamy do lodówki na 30-60 min. Po wyjęciu ponownie maczamy w jaku z wodą i w przyprawach. Wkładamy do frytkownicy lub na patelnię i smażymy na złoty kolorek. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

02.03.2014 10:33
bardzo lubię

czekoladka_m

09.10.2013 17:13
Już po zdjęciu widać, ze jest chrupiący:)

kate.500

04.12.2012 20:20
super

caralajna

31.08.2012 07:58
mniam

Angelika10

17.07.2012 01:11
pycha

monika154

05.07.2011 12:56
pycha

stokrotka

09.06.2011 22:33
mniam...

Kate131

28.08.2010 11:15
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat