Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto z roszponki i orzechów włoskich

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

roszponka 150 g
oliwa 5 łyżek
olej roślinny 2 łyżki
parmezan 20 g
orzechy włoskie 2 łyżki
Pieprz czarny Prymat w młynku
słonecznik łuskany 1 łyżeczka
oliwki zielone Smak 6 sztuk
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z roszponki i orzechów włoskich

Kroki postępowania

1
Do pojemniczka od blendera włożyć roszponkę.
Krok 1 - Pesto z roszponki i orzechów włoskich foto
2
Zalać oliwą i olejem. Dodać kawałki parmezanu.
Krok 2 - Pesto z roszponki i orzechów włoskich foto
3
Posolić, popieprzyć, dodać słonecznik i orzechy włoskie.
Krok 3 - Pesto z roszponki i orzechów włoskich foto
4
Zmiksować i przełożyć do słoiczka.
Krok 4 - Pesto z roszponki i orzechów włoskich foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 24.05.2013 17:29
bajeczne pesto
pierniczkowo 16.05.2013 15:04
takiej wersji pesto jeszcze nie jadłam :)
idealme 16.05.2013 13:22
musi być pyszne!!!
IwonaDD 16.05.2013 12:47
prezentuję się rewelacyjnie
zielonamorelka 16.05.2013 12:17
ooo super! trochę zmodyfikuję i zrobię na pewno
Pusia 16.05.2013 12:14
fajny przepis
Pyszota 16.05.2013 11:58
świetny przepis na pesto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak