Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w fartuszkach z łososia Marcina Budynka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
natka pietruszki 20 g
bazylia 20 g
estragon 20 g
szczypiorek 20 g
kiełki słonecznika 20 g
kapary 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
łosoś wędzony 8 plastrów
szparagi białe 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w fartuszkach z łososia Marcina Budynka

Marcin Budynek poleca:
1. Szparagi obrać i odciąć zdrewniałe końcówki. Jajko ugotować na twardo, obrać i ostudzić.
2. Szparagi ułożyć na stojąco w koszyczku do gotowania i zanurzyć w garnku z wrzącą wodą, tak by główki lekko wystawały. Gotować do miękkości około 15 minut. Odcedzić i osuszyć.
3. Wymieszać drobno posiekane jajko z kaparami. Posolić i przyprawić świeżo mielonym pieprzem.
4. Każdy szparag zawinąć w pół plasterka wędzonego łososia norweskiego, tak by główka szparaga była dobrze widoczna i ułożyć na talerzu.
5. Posypać jajkiem zmieszanym z kaparami. Ozdobić ziołami i natychmiast podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 28.04.2014 17:36
elegancka przekąska
marcia7 14.04.2014 14:21
dobra przystawka
Rycerz
Rycerz 04.01.2014 00:56
Oryginalnie podane.
Adamorek 14.12.2013 02:07
Pięknie wygląda
jozefinach 16.05.2013 21:11
Podoba mi się pomysł na szparagi. Nigdy ich nie łączyłam z łososiem.
Ola1984 16.05.2013 19:53
Raj dla podniebienia :) Pyszne danie.
arbuzowo 16.05.2013 16:37
Szparagi - wiosenne orzeźwienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak