Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranki z kalafiora

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 2
kalafior 1/2
czarne oliwki bez pestek 2
rzodkiewki 3
szczypiorek 2
sałata 2 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Baranki z kalafiora

Ziemniaki obrać i ugotować.
2 większe różyczki kalafiora także ugotować. Z rzodkiewek powycinać kwiatuszki.
Baranki: 4 małe różyczki kalafiora nabić na kawałek wykałaczki i wbić w oliwkę tak aby powstały rogi. Głowę baranka wbić na wykałaczce w kalafiora.
Na talerzu ułożyć liście sałaty. Na nie położyć ziemniaczki, baranki, kwiatuszki z rzodkiewek. Całość posypać posiekanym szczypiorkiem. Na koniec narysować barankom oczy z majonezu lub gęstej śmietany.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 23.04.2014 14:37
pomysłowe baranki
Klausia 19.04.2014 17:44
ciekawy pomysł :D
halina17 16.05.2013 17:06
Dobry pomysł podać kalafior dzieciom na obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak