Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BANANOWIEC

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1,5 szklanka
budyń biały bez cukru 1 opakowania
cukier 0,5 szklanka
masło (ew. margaryna) 200 g
galaretka owocowa 1 opakowanie
Biszkopt 1 biały
Biszkopt 1 brązowy z 4 jaj

Przepis i sposób przygotowania na: BANANOWIEC

1.Przygotować galaretkę z 2/3 ilości wody podanej na opakowaniu. Najlepiej, żeby galaretka była czerwona, ale może być dowolna.
2. Ugotować budyń z cukrem na przygotowanym mleku.
Wystudzić, utrzeć z cukrem.
3.Białe ciasto przekroić na dwa placki. Jeden z nich posmarować cienko połową przygotowanej masy.
4.W cieście brązowym wyciąć symetrycznie otwory kieliszkiem.
5.Banana obrać, pokroić na plastry grubości ok 1 cm.
6.Na posmarowany, biały placek położyć brązowy.
7.Do każdej z dziur w brązowym cieście dodawać kolejno: łyżeczkę tężejącej galaretki, plaster banana, znów galaretkę.
8.Posmarować resztą masy bydyniowej, przykryć drugim białym plackiem.
9.Polać polewą czekoladową.
10.Ciasto najlepiej przygotować dzień przed podaniem i przechowywać w lodówce.

SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1512 02.04.2011 23:19
super
Ania781 24.07.2010 16:23
PRZEPRASZAM, PRZEZ POMYŁKĘ NAPISAŁAM, ŻE PRZESTUDZONY BUDYŃ NALEŻY UTRZEĆ Z CUKREM. OCZYWIŚCIE MIAŁO BYĆ---OSTUDZONY BUDYŃ UTRZEĆ Z TŁUSZCZEM---

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak