Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone

mic
2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 1/2 kg
rarytas piasecki ze szczypiore 5 plastry o grubosci 1 cm
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
cebula 1 mała
pieprz do smaku
szczypior do smaku
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: mielone

Kroki postępowania

1
Mięso mielone wykładamy do miski, dodajemy sól, pieprz, drobniutko pokrojoną cebulę, bułkę tartą oraz jajko, mieszamy by uzyskać jednolitą konsystencję.
Krok 1 - mielone foto
2
Formujemy kotlet, dłonią go spłaszczamy - wykłądamy plasterki sera -rarytas piasecki(taką ma nazwę)oraz trochę szczypiorku.
Mięso składamy , powstaje nam podłużny kotlet.
Krok 2 - mielone foto
3
Obtaczamy w bułce tartej.
Krok 3 - mielone foto
4
Smażymy a rozgrzanym oleju z każdej strony.
Krok 4 - mielone foto
5
Kotlet tak wygląda w przekroju, smacznego.
Krok 5 - mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 15.05.2013 20:42
smacznie i szybko
Sylwia26 15.05.2013 20:40
ale smakołyki
idealme 15.05.2013 20:24
super przepis ! ;)
iwi 15.05.2013 19:53
Mielone-proste i sprawdzone.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak