Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaska na ostro

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grillowa kiełbasa 6 sztuk
marynata
ketchup pikantny 3/4 szklanki
czosnek 2 ząbki
miód naturalny 1,5 łyżki
sos sojowy 1,5 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaska na ostro

Kiełbaski nacinamy w poprzek. Przygotowujemy glazurę: ketchup przełożyć do miseczki i wymieszać dokładnie z miodem naturalnym ,pieprzem cayenne imbirem ,czosnek obrać przecisnąć przez praskę dodać do glazury wlać sos sojowy i dokładnie wszystko utrzeć łyżką. Ponacinane kiełbaski nasmarować glazurą zostawić na jedną godzinę w lodówce,po czym ułożyć na ruszcie grilla i opiekać z każdej strony jednocześnie co jakiś czas polewając glazurą kilka razy. kiełbaski podałam z chlebkiem czosnkowym opieczonym na grillu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia19 15.05.2013 13:12
u mnie tez wczoraj były na grilu
dodi 15.05.2013 12:46
przepyszne kiełbaski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak