Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalmary z grilla

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożone kalmary w tubie 30 dkg
oliwa
oliwki
sok z połowy cytryny
koper
oliwa 6 łyżek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kalmary z grilla

Kalmary rozmróź i delikatnie osusz papierowym ręcznikiem. Następnie posmaruj je dokładnie pędzelkiem umoczonym w oliwie. Ułóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj przez 15 minut. Potem przełóż na drugą stronę i grilluj 10 minut.
Przygotuj sos: sok z cytryny, oliwę z oliwek i koper przełóż do wysokiego naczynia. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zmiksuj blenderem na gęstą masę. Gorącego kalmara zdejmij z grilla i natnij tubę w paseczki. Serwuj z sosem, oliwkami i zgrillowanym chlebkiem pita.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 21.09.2011 09:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak