Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka brokułowa z ryżem i migdałami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna
masło 1 łyżka
brokuł 1 szt
bulion warzywny
migdały
ryż biały 1 woreczek
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka brokułowa z ryżem i migdałami

Brokuła myjemy osuszamy i kroimy w małe różyczki. Na maśle podsmażamy posiekany czosnek dodajemy różyczki brokuła i podsmażamy , doprawiamy lekko przyprawą uniwersalną. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości brokuła. Następnie miksujemy. Doprawiamy pieprzem ewentualnie sola do smaku. Migdały prażymy na patelni. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Zupkę nalewamy do miseczek dodajemy ryż i prażone migdały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 13.05.2013 15:14
bardzo smaczna zupka
kasienka23 13.05.2013 13:41
wyborna zupka!
Olga_SK 13.05.2013 13:35
brokuły - samo zzdrowie!
babajaga1969 13.05.2013 10:55
bardzo apetyczna zupa
IwonaDD 13.05.2013 10:27
pyszności !!
Rossie 13.05.2013 10:19
uwielbiam brokułową :)
Cranberry 13.05.2013 10:06
brokułowa - wygląda pysznie
iwa643 13.05.2013 09:40
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak