Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętowe truskawki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 1/2 kg
śmietana 3 łyżki
cukier miętowy
barwnik zielony
twaróg 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Miętowe truskawki

Truskawki dobrze myjemy odcinamy górę i ją zostawiamy. Małym nożykiem wycinamy środek truskawki. Twaróg ja wybrałam półtłusty dobrze mielimy i mieszamy z śmietaną. Wspaniale smakuje śmietana 30 procent ale ja wybrałam 18 procentową. Śmietanę mieszamy z serkiem , cukrem miętowym i odrobina barwnika. Serek nakąłdamy do truskawek i nakrywamy odciętym daszkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 13.05.2013 19:26
wyglądają bajecznie
Pomocnik 13.05.2013 13:43
świetnie wyglądają
Magula 13.05.2013 12:27
pomysł z faszerowaniem truskawek mnie nie przekonuje, ale zaintrygował mnie ten cukier, gdzie go można kupic??
Magda24 13.05.2013 11:14
pyszne na deser
babajaga1969 13.05.2013 10:57
trochę pracy jest, ale warto, bo wygląda bardzo apetycznie
gosia561 13.05.2013 10:51
ciekawy sosik i kolor
msmors 13.05.2013 09:51
fajny deser
IwonaDD 13.05.2013 09:32
mięta i truskawki - idealne połaczenie
iwa643 13.05.2013 09:10
Polecam na deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak