Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremówki

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 5 szklanek
budyń śmietankowy 1 sztuka
żółtko jajek 4 sztuki
mąka 1 szklanka
margaryna 1 sztuka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier 1 szklanka
krakersy 2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kremówki

4 szklanki mleka zagotować, dodać cukier i cukier wanilinowy oraz margarynę. Budyń wymieszać z 1 szklanką mleka, mąką, żółtkami i wlać do gotującego się mleka ciągle mieszając aż do zgęstnienia masy. Blachę wyłożyć połową krakersów, przykryć ciepłym kremem i pozostałą częścią krakersów. Odstawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 01.03.2014 17:03
super !! ja też dodałam do księgi :-)
norweska20 03.12.2013 00:05
super dodałam do księgi
adelajda 12.09.2013 17:01
pycha !!!!!!!
PaniMISIOWA 25.04.2013 21:05
fajny pomysł
Malinka 15.04.2013 20:01
I bardzo szybko się go robi:)
Elżbieta17 14.04.2013 23:04
pyszniutki deserek:)
traktorek 09.04.2013 16:40
zjadło by się
plocia 13.05.2012 16:17
świetny pomysł
Karolcia12 11.02.2011 21:20
oj zjadłoby się
kuklik 24.10.2010 10:31
świetny deser
Kate131 06.09.2010 07:26
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak