Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie w grzybowym oleju

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 2 szt
grzyby suszone 10 dek
ocet 10 % 1 łyżka
matijasy 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie w grzybowym oleju

Kroki postępowania

1
śledzie wymoczyć i pokroić na kawałki.Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Krok 1 - śledzie w grzybowym oleju foto
2
W słoiku układać na zmianę kilka piór cebuli, kilka grzybów suszonych i kawałki śledzia Tak na przemian aż do wykorzystania składników.
Krok 2 - śledzie w grzybowym oleju foto
3
Napełniony słoik zalewamy oliwą do pełności i dodajemy łyżkę octu. Całość zakręcamy i odstawiamy do lodówki na minimum 2 dni.
Krok 3 - śledzie w grzybowym oleju foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 24.02.2014 17:03
ciekawy smak
Róża1 14.10.2013 11:12
ciekawy pomysł:-)
barbara11561 05.07.2013 16:01
bardzo ciekawy przepis,z grzybami jeszcze nie robiłam śledzi:)
owca441 03.07.2013 16:57
super rybka
teresa18 24.06.2013 20:15
interesujący sposób na śledzia
Krystyna32 01.06.2013 17:16
pyszny śledzik
alaaa 23.05.2013 21:31
ciekawe połączenie
misia53 15.05.2013 19:46
grzyby i śledzie w towarzystwie..... ciekawy musi być smak....
anemon 13.05.2013 08:30
Dzięki za wyjaśnienia, w przypadku grzybów zawsze wolę zapytać, bo nie jestem w temacie grzybów mocna. Choć tak właśnie myślałam, to wolałam się upewnić, bo wyrzucanie ich byłoby wielkim marnotrawstwem
Ania321 12.05.2013 20:53
pyszne śledzie :)
kuklik 12.05.2013 20:02
Dodaję suche a one napęcznieją i są bardzo smaczne i miękkie więc zjadamy i śledzie mają posmak grzybowy.
anemon 12.05.2013 19:51
Ciekawe połączenie smaków. Mam pytanie: dodajesz suche, nieugotowane grzyby, więc co z nimi później robisz? Zjadasz czy wyrzucasz?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak