zrazy duszone

zrazy duszone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    1/2 kg
  • JARZYNY

    1/2 kg
  • ziemniaki młode

    1 kg
  • cebule

    2 szt
  • tłuszcz

    do smażenia
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso pokroić w cienkie plastry lekko zbić i posolić obsmażyć na tłuszczu razem z cebulą układamy na przemian w rondelku z cienko pokrojonymi jarzynami i ziemniakami w kostkę podlać trochę wodą i doprawić dusić do miękkości przed podaniem wlać śmietanę i nie gotować podawać z kiszoną kapustą

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

malaczarna23

15.07.2011 12:28
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat