Brokuły smażone w śmietanie

Brokuły smażone w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana do zup i sosów 18%

  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować w garnku wrzątek z solą. Wrzucić brokuły (świeże muszą być podrobione na mniejsze różyczki; mrożone z reguły są w kawałkach) i gotować 10 minut.
Brokuły muszą być lekko chrupiące, bo potem będą się dusić. Odcedzić. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić brokuły i dusić 10 minut pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Wlać śmietanę, zamieszać i jeszcze dusić do czasu aż śmietana zgęstnieje odpowiednio. Posolić, popieprzyć do smaku.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

06.12.2010 10:55
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat