Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż z jabłkiem i śmietaną

4.0
(26)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 6 sztuk
cynamon Prymat 1 łyżeczka
cukier 3 łyżki
śmietana kwaśna 1 kubek
cynamon - do posypania
ryż 2 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: ryż z jabłkiem i śmietaną

- ryż w torebkach ugotować w osolonej trochę wodzie
- jabłka obrane utrzeć na grubszych oczkach i w garnku je prażyć z cukrem i cynamonem,mieszać, aby nie przypaliły się na dnie garnka
- na ryż położyć sporo jabłek,kwaśną,gęstą śmietanę 12% i posypać cynamonem
- SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 13.10.2014 14:06
uwielbiam takie jedzonko
Margo1 14.05.2014 21:25
Dawno nie robiłam tego
Laila2786 02.04.2014 17:15
po prostu uwielbiam
norweska20 27.02.2014 08:54
smaczna propozycja
Dorian 02.12.2013 21:23
pyszne jedzonko
IwonaKa 23.11.2013 00:07
smaczne,lekkie danie
Grazyna0211 10.10.2013 11:03
lubię taki ryż
treonina 13.08.2013 22:48
jak ja już dawno nie jadłam tego dania! dzięki za pomysł na obiad :-)
Róża1 14.07.2013 00:26
moje ulubione , ale zimową porą:-)
Kulinarna Ja 27.05.2013 16:24
smak dzieciństwa! :)
fotoviderek 14.05.2013 09:24
Lubię takie lekkie dania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak