Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

owsianka bananowo-jagodowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki owsiane 4 łyżki
mleko 2% 1,5 szkl
jagody 0,5 szkl.
cukier 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 0,5 łyżeczki
banan 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: owsianka bananowo-jagodowa

Mleko zagotować z cukrami, wrzącym zalać płatki owsiane. Odstawić na 30-40 minut. W tym czasie oczyścić jagody, banana pokroić w cząstki. Układać w szerokich szklankach lub pucharkach na przemian płatki z owocami, na wierzch pozostawiając owoce.
Płatki będą jeszcze ciepłe, więc można go jeść na ciepło lub wstawić do lodówki do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 24.09.2013 10:28
smaczny deserek
ankaryba 02.09.2013 12:33
taka owsiankę to ja poproszę :-)
Margaretkaw 30.08.2013 17:14
Wygląda smacznie, zjadłabym :)
kokoszka
kokoszka 11.05.2013 10:38
fajny deserek
Kamila10 11.05.2013 10:29
Lubie to, lubie to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak