Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Andruty czekoladowe

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 g.
cukier 3/4 szkl
mleko w proszku 500 g.
woda 0,5 szkl
kakao 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Andruty czekoladowe

Kroki postępowania

1
Stopić masło. Dodać cukier i kakao, po roztopieniu cukru wsypać mleko w proszku. Wymieszać.
Krok 1 - Andruty czekoladowe foto
2
Gotową masą smarować andruty, przykrywać kolejnymi i tak do wyczerpania zapasów masy. Gotowe andruty najlepiej przyłożyć deską do krojenia.
Krok 2 - Andruty czekoladowe foto
3
Odstawić do zastygnięcia. Po zastygnięciu pokroić w romby.
Krok 3 - Andruty czekoladowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.05.2013 12:22
często robię,bardzo smaczne
jozefinach 11.05.2013 15:20
Uwielbiam takie andruty.
Wiesława1 11.05.2013 06:50
pyszne bo domowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak