Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe nadzienie.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 1 szt
margaryna 3 dag
cukier kryształ 1/2 szkl
cukier wanilinowy 1 opakowanie
budyń waniliowy 1 opakowanie
ser biały 0,5 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe nadzienie.

Ser rozkruszyć. Następnie zmiksować mikserem. Do sera dodać margarynę, cukier, cukier wanilinowy i jajko. Zmiksować wszystkie składniki razem. Ser z dodatkami podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając. Gdy masa zacznie robić się rzadka, wsypać budyń z torebki, nadal mieszać. Gotowy i gęstniejący ser zestawić z ognia. Taki ser można dodać do naleśników, rogali drożdżowych itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 13.12.2013 17:38
fajny przepis
Ada-Gaba 21.11.2013 08:04
super do naleśników
pajbek 08.10.2013 09:22
Super, wypróbuję :-)
Ela15 26.09.2013 09:05
bardzo fajne nadzienie
Adam/ZUB3R 16.09.2013 21:28
smaczne nadzienie
Granita 15.08.2013 08:23
wszechstronnie przydatny przepis
Angelika10 09.08.2013 00:19
pycha nadzienie
gacopierz23 19.07.2013 23:16
zdrowe nadzienie
Aannkaa82 09.07.2013 20:27
Zabieram do mojej księgo, następnym razem drożdzówki będą z nadzieniem serowym :)
smakoszek 07.06.2013 22:34
bardzo ciekawe
IwonaDD 10.05.2013 09:00
pyszne !!!
Gracer 09.05.2013 18:27
do sernika w sam raz
Noruas 09.05.2013 16:14
też robię takie nadzienie, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak