Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowana fasola.

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 50 dag
marchewka 2 szt
pietruszka 1/2 szt
cebula biała 1 szt
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
sól do smaku
sos paprykowo-pomidorowy 1 opakowanie
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowana fasola.

Fasolę namoczyć na noc w wodzie.
Marchewkę i pietruszkę korzeń umyć, obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Fasolę gotować do czasu aż zrobi się miękka, ale nie rozgotowana. Do gotującej się fasoli dodać starte warzywa. Z cebuli usunąć łupinę, umyć, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć. Do gotującej się fasoli dodać majeranek, pieprz i sól. Ugotowaną fasolę z warzywami odcedzić na sitku. Następnie przełożyć do naczynia, dodać podsmażoną cebulę, wymieszać. Sos przygotować według przepisu na opakowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.11.2014 16:20
fajna fasola
Bernadeta 27.01.2014 13:06
pyszne danie
Adam/ZUB3R 18.10.2013 20:53
smaczna fasola
Bernadeta1 05.10.2013 00:16
nigdy tak fasolki nie jadłam
pajbek 27.05.2013 08:40
Pyszne i zdrowe :-)
treonina 10.05.2013 22:39
koniecznie muszę spróbować
IwonaDD 10.05.2013 09:01
prosta i smaczna
zielonamorelka 09.05.2013 22:44
uwielbiam fasolę.mogłabym ją jeść ugotowaną nawet bez niczego,ale taka pewnie jest jeszczesmaczniejsza
Monika58 09.05.2013 22:43
taka fasola jest smaczna i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak