Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś Teriyaki wg Buni :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś dzwonka 2 szt.
sos teriyaki 4 łyżki
olej 0,5 szklanki
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś Teriyaki wg Buni :

Dzwonka łososia posmarować sosem teriyaki - ułożyć w pojemniczku i zostawić w lodówce przykryte na kilka godzin ( ja zawsze zostawiam na noc ).
Wyjąć . Posypać pieprzem. Oprószyć mąką . Na patelni rozgrzać olej. Dodać masło i na gorący tłuszcz kłaść rybę. Smażyć na rumiano z obu stron , przewracając ostrożnie bo łosoś jest delikatną rybą i potrafi się kruszyć .
Podaję z makaronem ryżowym o smaku teriyaki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 15.02.2012 16:43
pycha
eli_555 02.11.2011 23:37
pyszna rybka
Joanna108
Joanna108 13.10.2011 09:03
Z sosem Teriyaki jeszcze nie robiłam, ale z pewnością to smaczne połączenie
polly66 04.02.2011 10:45
wyśmienicie a ja ostatnio nawet polubiłam łososia:)
Zoso 21.09.2010 12:15
Wygląda wybornie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak