Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i grzybami :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

¾ szklanki mleka, szczypta soli , 12 łyżek kapusty z grzybami , pieprz mielony
mąka 6 czubatych łyżek
jajko 2 szt. (1 do panierowania)
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i grzybami :

Zrobić ciasto naleśnikowe z mąki , proszku do pieczenia , jajka , mleka i szczypty soli . Dobrze wymieszane zostawić na 15 minut by zgęstniało . Średniej wielkości patelnię ( najlepiej by służyła nam tylko do smażenia naleśników ) postawić na gazie i mocno rozgrzać . Smarować nabitą na widelec skórką ze słoniny tak by patelnia się natłuściła . Wlewać średniej pojemności chochelkę ciasta i obracając patelnią rozprowadzać je po całym dnie . Postawić patelnie na gazie i usmażyć naleśnik z jednej , a następnie z drugiej strony ( przewracać łopatką gdy ciasto zmatowieje i jest ścięte ). Zdjąć z patelni na talerz . Tak usmażyć pozostałe 5 naleśników . Na każdego kłaść 2 łyżki farszu . Zwijać w kopertę , rulonik , lub rurkę .Panierować w jajku i tartej bułce .Obsmażać na rumiano na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 11.09.2011 20:43
bardzo smaczne
Joanna108
Joanna108 04.07.2011 09:30
apetycznie wyglądają :)
bogumiła3 14.09.2010 22:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak