Przepis i sposób przygotowania na: Placek kolorowy
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, dodajemy resztę składników i delikatnie mieszamy, pieczemy w foremce 25/36 w 180 stopniach około 30 minut , chłodny przekrawamy na 3 części.
Masa budyniowa:
Krem robimy według przepisu na opakowaniu dodajemy alkohol, aromat i sok z cytryny. Dzielimy na 5 równych części.
Masa zielona:
Galaretki przyrządzamy według przepisu. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, chwilkę smażymy, następnie miksujemy i dodajemy do chłodnych galaretek.
Masa czerwona:
Robimy tak samo jak masę zieloną.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt- masa budyniowa- gęstniejąca masa zielona (czekamy aż zgęstnieje)- masa budyniowa- biszkopt- masa budyniowa- gęstniejąca masa czerwona- masa budyniowa- biszkopt- masa budyniowa- polewa (esy-floresy).