Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk w pomidorach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek wędzony 150 g
cebula 1
czosnek ząbek
pomidory krojone z puszki 1 puszka
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: indyk w pomidorach

Udźce z indyka najpierw gotujemy, aż będą miękkie. Na patelni podsmażamy drobno pokrojony boczek, potem dorzucamy cebulę i czosnek. Ugotowane mięso z udźca oddzielamy od kości na małe kawałki. Tak mięso wrzucamy na patelnię. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy pomidory, gotujemy tak przez 20 minut co jakiś czas mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 02.06.2013 09:50
jeszcze tak nie jadłam
Rafał3 07.05.2013 21:22
mniam mniam ale bym zjadła
Boska_Agatka 07.05.2013 21:20
wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak