Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortilla z bekonem i szpinakiem Marcina Budynka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liście szpinaku 100 g
cebula 1/2 szt
czosnek 1 ząbek
pomidor 1 szt
olej roślinny wg uznania
sól wg uznania
pieprz czarny wg uznania
bekon 60 plastry
tortilla 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla z bekonem i szpinakiem Marcina Budynka

Marcina Budynka:
Cebulę pokroić w kostkę i smażyć 2 minuty na oleju. Dodać posiekany czosnek i liście szpinaku, doprawić do smaku i smażyć 3 minuty. Bekon krótko zgrillować. Na tortilli ułożyć plastry bekonu, a następnie szpinak i zawinąć. Podawać z drobno pokrojonym pomidorem i świeżymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

strzelec02 26.08.2015 17:52
Fajna przekąska.
agaK. 08.07.2015 16:08
Świetne, moje ulubione składniki, szczególnie ciekawi mnie jak smakuje tortilla z bekonem.
Megi 13.05.2015 16:26
doskonałe połączenie
Kasiaaa 14.04.2015 21:39
Uwielbiam tortille :)
Damiano
Damiano 11.04.2015 09:00
wygląda super
Seba 23.03.2015 08:54
bardzo dobre
Ania67 24.01.2015 15:32
Pyszności- n apewno wypróbuje
Adamorek 18.01.2015 02:14
doskonały farsz
syletita 04.01.2015 16:53
Mniam :) Trzeba koniecznie spróbować!
Katarzyna/kate1980 11.11.2014 21:33
świetny przepis
kasia.s 09.11.2014 10:51
Bekon, szpinak... Bajka:)
Ada-Gaba 23.10.2014 16:54
moje smaki, uwielbiam szpinak
BernadettaP 29.04.2014 20:53
Chyba coś nie tak z ilością bekonu, ale prezentuje się fantastycznie !
Rycerz
Rycerz 04.01.2014 12:44
Uwielbiam szpinak!
lawenda 07.05.2013 18:02
przepyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak