Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany szpinak z jajkiem i plastrami wędzonego łososia Roberta Sowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liście szpinaku 800 g
oliwa 2 łyżki
masło 1 łyżka
szalotka 2 szt
czosnek 2 ząbki
wędzony łosoś 8 plastrów
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
jajka przepiórcze 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany szpinak z jajkiem i plastrami wędzonego łososia Roberta Sowy

Robert Sowa poleca:
Na rozgrzanej oliwie połączonej z masłem zeszklić pokrojoną szalotkę i czosnek, a następnie dodać do niej umyty szpinak i przyprawy. Całość smażyć przez chwilę, zdjąć szpinak z patelni i przełożyć do 8 małych miseczek do zapiekania. Na każdą porcję delikatnie wybić po jednym jajku przepiórczym i piec 2 minuty w temperaturze 180°C. Podawać z plastrami wędzonego łososia norweskiego i cząstkami cytryny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 12.04.2014 21:32
apetyczna kolacja
Klausia 04.04.2014 15:00
podoba mi się :)
jasiek 24.11.2013 11:25
Idealne śniadanie
arbuzowo 07.05.2013 17:39
ciekawy pomysł na odmienne śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak