Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania z kapusty pekińskiej
Cebulę posiekać drobno i zarumienić na łyżce oleju.
Kapustę poszatkować drobno.
Ryż ugotować około 10 minut na półtwardo w osolonym wrzątku. Odcedzić i wystudzić.
Wszystkie składniki dodać do mięsa.
Doprawić solą, pieprzem, ziołami i majerankiem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Dodać jajka i bułkę. Wyrobić na gładką masę.
Zwilżonymi dłońmi formować "gołąbki" i obtoczyć je w mące. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć gołąbki z każdej strony na złoto. Przełożyć do naczynia.
Sos: Wszystkie składniki sosu zmiksować(woda, koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki, przyprawy). Przygotowanym sosem zalać gołąbki i wstawić je do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 40 minut.