Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjna bruschetta

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 2 kromki
pomidor 1 szt
czosnek 1 ząbek
sól, pieprz
oliwa 2 łyżki
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjna bruschetta

Kromki chleba skropić obficie oliwą i podpiec na rozgrzanej patelni lub w piekarniku, przygotowując złociste grzanki. Grzanki natrzeć przekrojonym na pół ząbkiem czosnku. Możemy też grzanki przygotować w tosterze, ale nie skrapiamy ich oliwą przed pieczeniem tylko po.

Z pomidora usunąć gniazdka nasienne, i pokroić w niezbyt drobną kostkę. Kostki pomidora wrzucić do miski, dodać posiekane listki bazylii i resztę czosnku. Całość skropić oliwą z oliwek i doprawić solą i czarnym pieprzem do smaku, dokładnie wymieszać. Tradycyjna bruschetta to są ciepłe grzanki, nałożyć na przygotowane kromki mieszankę z pomidorów i w takiej postaci zjeść.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 01.10.2014 15:14
uwielbiam ja, czesto robie!
mrtikraj 03.09.2014 11:30
Najlepsze :)
Adamorek 27.11.2013 22:24
ciekawa bułeczka
Katarzyna/kate1980 08.05.2013 20:36
bardzo fajny przepis
muffina 06.05.2013 15:15
przeyszne uwielbiam takie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak