podpłomyki góralskie

podpłomyki góralskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0.5 kg
  • jajka

    2 szt.
  • mleko 3,2%

    0.25 litra
  • kminek mielony

    1 łyzka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sporządzić ciasto z maki , jajek i mleka,dodać sól i kminek. Z ciasta wałkować okrągłe placki grubości 1 cm. piec na gorącej blasze.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beata73

28.08.2013 08:59
bardzo dobre

Grażyna13

26.01.2011 10:04
MUszą być pyszne !

Kryska73

23.01.2011 15:01
pycha!

Kryska73

20.01.2011 15:41
świetne!

Łucja1

18.11.2010 17:55
tylko z ką wziąść prawdziwy, kaflowy piec?

Anna189

03.09.2010 09:49
i ciepłe z dobrym masełkiem pycha

mamusia1

19.08.2010 23:22
zajefajne!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat