Czekoladowo- mleczny przekładaniec

Czekoladowo- mleczny przekładaniec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 szt
  • mąka

    125 g
  • cukier

    125 g
  • proszek do pieczenia

    8 g
  • śmietana 30%

    125 ml
  • kakao

    40 g
  • Nadzienie:

  • mascarpone

    250 g
  • śmietana 30%

    200 ml
  • cukier

    3 łyżki
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Czekoladowo- mleczny przekładaniec
Jajka ubijać z cukrem ok.2 minut. Następnie wymieszać ze śmietaną, maka, proszkiem do pieczenia i kakao.
Krok 2 - Czekoladowo- mleczny przekładaniec
Całość wylać na dużą blachę wyłożoną pergaminem. Wstawić do nagrzanego piekarnika(180°) na ok.25 minut.
Krok 3 - Czekoladowo- mleczny przekładaniec
Mascarpone wymieszać z cukrem i z ubita śmietaną.
Krok 4 - Czekoladowo- mleczny przekładaniec
Gdy biszkopt ostygnie przekroić go na dwie połówki i przełożyć masa.
Krok 5 - Czekoladowo- mleczny przekładaniec
Posypać cukrem pudrem i gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (45)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

okrysia

26.12.2013 09:03
SMACZNE TO!

ankaryba

18.12.2013 08:40
wygląda bardzo apetycznie :-)

Jolie

04.12.2013 19:04
koniecznie muszę zrobić!

mirosława4

19.11.2013 16:05
apetycznie się prezentuje i zapewne tak samo smakuje :)

ben-ka

25.10.2013 09:04
bardzo apetyczne to ciasto.

ONY_za_kare

17.10.2013 11:05
super ciacho!

barbara11561

01.09.2013 10:34
pyszny,często robię taki krem :)

Klausia

24.07.2013 20:52
aż mi się zachciało takiego ciasta :)

m1monika

15.07.2013 10:31
prawdziwa pychotka :-)

smakoszek

13.07.2013 11:01
bardzo pysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat