Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pamuła śliwkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 50 dkg
śmietana 1/2 op.
woda 1 i 1/2 litra
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
cukier do smaku
Goździki całe Prymat 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: pamuła śliwkowa

Śliwki rozgotować w wodzie z cynamonem i goździkami.Przetrzeć przez sito. Zaprawić śmietaną.Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 15.10.2013 09:54
fajna i smaczna
stokrotka 09.03.2011 16:11
fajne
Kryska73 13.01.2011 17:45
ciekawa w smaku
Łucja1 18.11.2010 17:54
pyszna i na cały rok, bo można zrobić z mrożonych śliwek!
mamusia1 19.08.2010 23:20
śmieszna nazwa ale dobry smak!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak