pamuła śliwkowa

pamuła śliwkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki węgierki

    50 dkg
  • śmietana

    1/2 op.
  • woda

    1 i 1/2 litra
  • cynamon Prymat

    1/2 łyżeczki
  • cukier

    do smaku
  • goździki całe

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki rozgotować w wodzie z cynamonem i goździkami.Przetrzeć przez sito. Zaprawić śmietaną.Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beata73

15.10.2013 09:54
fajna i smaczna

stokrotka

09.03.2011 16:11
fajne

Kryska73

13.01.2011 17:45
ciekawa w smaku

Łucja1

18.11.2010 17:54
pyszna i na cały rok, bo można zrobić z mrożonych śliwek!

mamusia1

19.08.2010 23:20
śmieszna nazwa ale dobry smak!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat