Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciemny biszkopt

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
cukier 3/4 szklanki
mąka pszenna 2/3 szklanki
mąka ziemniaczana 1/3 szklanki
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciemny biszkopt

Kroki postępowania

1
1. Białka jaj ubić z cukrem na sztywną pianę, dodawać stopniowo żółtka i dalej ubijać.
Krok 1 - Ciemny biszkopt foto
2
2. Dodać przesiane przez sito mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz kakao i proszek do pieczenia.
3. Wszystko razem wymieszać, wlać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Krok 2 - Ciemny biszkopt foto
3
4. Po wyjęciu i ostudzeniu biszkopt jest gotowy do dalszej obróbki.
Krok 3 - Ciemny biszkopt foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 07.03.2014 07:38
Doskonały przepis...
Krystyna32 21.02.2014 08:31
świetny przepis
pajbek 18.08.2013 09:31
Przepis bardzo przydatny, stanowiący bazę wyjściową do wielu smakowitych ciast :-)
Wacław 27.07.2013 09:31
przydatny przepis
berys18 27.05.2013 09:28
udany biszkopt
Granita 21.05.2013 08:35
dobry biszkopt to podstawa:)
Alex_M 17.05.2013 13:07
dobry biszkopt jest wazny!
Łucja 13.05.2013 12:48
dobry biszkopt to podstawa :)
ONY_za_kare 09.05.2013 12:12
pomocny przepis!
gosia56 07.05.2013 12:56
napewno superowy biszkopt
Botwinka 06.05.2013 10:11
dobrze mieć taki przepis :)
IwonaDD 06.05.2013 08:25
no bez odpowiedniego przepisu na biszkopta w żadnej kuchni ani rusz -dzieki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak