Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fusilli z pesto i suszonymi pomidorami

4.0
(25)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron fusilli świderki 260 g
pesto 110 g
mascarpon 80 g
suszone pomidory 5
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fusilli z pesto i suszonymi pomidorami

Wszelkie makarony to najprostsze i najszybsze do przyrządzenia obiady. Makaron świderki gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. W tym czasie rozgrzewamy patelnię. Nie jest nam potrzebny olej, bo pesto ma w sobie dużo oleju. Na patelnię wykładamy pesto i mascarpone. Smażymy wszystko na wolnym ogniu ciągle mieszając aż do połączenia składników. Następnie dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory. Sos doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem do smaku. Kolejno dodajemy makaron i dokładnie mieszamy tak, aby sos pokrył makaron. Od razu podajemy. Życzę smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 06.05.2013 08:53
proste, ale smaczne danie
babajaga1969 05.05.2013 21:15
bardzo smaczne danie
muffina 05.05.2013 20:39
jak makaron to ja zawsze lubię:) a zapach wdziera mi się przez głośniki od laptopa;p
Gracer 05.05.2013 19:47
bardzo lubię
Konczi 05.05.2013 18:57
uwielbiam takie dania
czekoladka_m 05.05.2013 18:16
Pysznie wygląda!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak