Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z kaszą jęczmienną

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatki wieprzowej 400 g
ugotowanej na sypko 1 szk
kaszy jęczmiennej perłowej
cebula 1
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżka
posiekanego koperku 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
wody 1/4 szk
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z kaszą jęczmienną

Kroki postępowania

1
Mięso po umyciu zmielić. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Te składniki umieścić w misce, dodać kaszę i resztę składników i wyrobić masę mięsno kaszową.
Krok 1 - Mielone z kaszą jęczmienną foto
2
Z tej masy formować kotlety dowolnego kształtu ( ja zrobiłam podłużne ), panierować w bułce tartej.
Krok 2 - Mielone z kaszą jęczmienną foto
3
Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety na złoto brązowy kolor z każdej strony. Podawać np. z ziemniakami i surówką.
Krok 3 - Mielone z kaszą jęczmienną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 14.05.2013 00:43
wyglądają przyjemnie :)
Ewa104 06.05.2013 11:47
Fajna odmiana.Ja też lubię kombinacje z mielonego mięska.Do tego dla moich domowników dałabym sosik i buraczki zasmażane .
Pomocnik 05.05.2013 15:02
Ciekawe danie
Olga_SK 05.05.2013 14:40
też lubię dodatki do mielonego - żeby nie było nudno :)
migotka28 05.05.2013 14:20
fajny sposób na mielone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak