Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka japońska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masła 250 g.
cukru pudru 450 g.
jajek 9 szt.
maku 300 g.
kaszy manny 9 czubatych łyżek
prozku do pieczenia 2 łyżeczki
jabłek 1 kg
różnych bakalii 300 g.

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka japońska

Jestem wielką fanką szarlotek i jabłeczników ale zależy mi też na tym, żeby wypieki były zróżnicowane, wiec mam kilka wersji na te same ciasta. trochę je porozrzucałam na tej stronie, żeby urozmaicić monotonię czytania :)

PRZYGOTOWANIE: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodając na przemian żółtka i pozostałe wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Na końcu dodać jabłka i ubitą na sztywno pianę z białek. Wyłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą lub orzechami. Piec ok. 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 04.05.2013 10:46
uwielbiam szarlotkę japońską

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak