Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti boscaiola

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 400 gram
pieczarki 300 gram
boczek wędzony 150 gram
cebulka dymka 2 sztuka
natka pietruszki 1/2 pęczek
czosnek 2 ząbek
śmietana 30% 400 mililitr
parmezan starty 150 gram
oliwa 1 łyżka
masło 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti boscaiola

Pieczarki pokroić na plasterki, boczek w większe paski. Na patelni rozpuścić masło i oliwę. Wrzucić boczek i smażyć do zarumienienia. Dodać pieczarki i smażyć do odparowania wody. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i trzymać w cieple. Do pieczarek i boczku dodać posiekaną dymkę i czosnek. Zalać śmietaną i dodać starty na drobnych oczkach ser. Zwiększyć ogień i gotować do zredukowania się płynu i zagęszczenia sosu. Doprawić pieprzem. Makaron podawać z sosem obficie posypany posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pyszota 04.05.2013 10:20
Pyszne danie
IwonaDD 04.05.2013 10:17
pychota !!!!!!!!
Ola1984 04.05.2013 09:45
Jedno z moich ulubionych dań ;)
Marta11 04.05.2013 09:12
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak