Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • szpinak mrożony

    450 g (lub świeży)
  • feta

    130 g
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • śmietana 18-procentowa

    2 łyżki
  • ser żółty

    1 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Szpinak podsmażyć na patelni,odparować wodę.Dodać zmiażdżony czosnek oraz pokruszoną fetę,Dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły.Dodać śmietanę oraz ser i znowu dokładnie wymieszać aby składniki sie połączyły.Szpinakową masę przestudzić, aby była letnia.Ciasto francuskie (duży płat 375 g-50x26)rozwinąć, posmarować masą szpinakową,zwinąć w roladę i pokroić na plastry o szerokości ok 1-1,5 cm.Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 C ok 15-20 minut aż ślimaczki ładnie się zarumienią.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

EmciaPichci

17.10.2013 07:21
fajnie wyglądają :)

caralajna

10.05.2013 18:52
moje smaki :) mniam

Kulinarna Ja

04.05.2013 20:00
och to musi być pyszne!

ssylwiaa

04.05.2013 12:27
świetna przekąska ;)

Alex_M

04.05.2013 10:32
pysznosci!

Sylwia26

04.05.2013 09:21
apetycznie wyglądają

LoLa

04.05.2013 07:42
kocham wszystko ze szpinakiem mniam

Rafał3

04.05.2013 00:15
ale bym zjadła mniam

Boska_Agatka

04.05.2013 00:12
wygląda wyśmienicie

Ola1984

03.05.2013 23:53
Prosto i pysznie :) Uwielbiam szpinak pod każdą postacią :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat