Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka a'la gnocchi po włosku

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kopytka 100 g
groszek konserwowy 2 łyżki
kiełbasa 0,5 pętka
cebula 0,5 małej
oliwki czarne Smak 5 sztuk
kapary całe Smak 5 sztuk
oliwa 1 łyżka
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
Bazylia suszona Prymat
Koperek suszony Prymat
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka a'la gnocchi po włosku

Kroki postępowania

1
Kopytka były robione wg tego przepisu:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/280600/kopytka-polskie-irlandzki-white-pudding.html
Następnie zamrożone. Wyciągnięte z zamrażarki, przelane gorącą wodą.

Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej cebulkę pokrojoną w kostkę, kapary w całości, oliwki przekrojone na 3 części, kiełbasę pokrojoną w kostkę. Jak już będzie lekko podsmażone dodac groszek i przyprawić solą, pieprzem, bazylią i koperkiem.
Krok 1 - Kopytka a'la gnocchi po włosku foto
2
Zetrzeć na tarce trochę żółtego sera.
Krok 2 - Kopytka a'la gnocchi po włosku foto
3
Nałożyć na talerz, położyć na wierzch ser i udekorować kawałkiem pietruszki.
Krok 3 - Kopytka a'la gnocchi po włosku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 15.05.2013 22:21
podziwiam inwencję twórczą:-), zjadłabym z ochotą:-)
gosia56 06.05.2013 16:38
napewno pycha
as28 03.05.2013 13:39
fajny pomysł
czekoladka_m 03.05.2013 12:04
mniam, pyszny obiadek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak