Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielona zupa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1 litr
sól do smaku
płatki chilli
śmietana 12-procentowa 1 łyżeczka
paluszki chlebowe
brokuły 1 opk

Przepis i sposób przygotowania na: zielona zupa

oto najprostszy sposób na wykorzystanie wczorajszej zupy. Do rosołu wrzucamy lekko odmrożone brokuły. Gotujemy do miękkości. Miksujemy blenderem. Rozlewamy do bulionówki. Dodajemy łyżkę śmietany. Doprawiamy do smaku solą i płatkami chilli. Podajemy z paluszkami chlebowymi z dodatkiem oliwy z oliwek. Smacznego

Ps.

Zamiast brokuł można wykorzystać bób lub kostki miąższu dyni. Ważne aby były mrożone, wtedy szybciej stają się miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 03.05.2013 12:18
ciekawe jak smakuje
gusia1000 03.05.2013 11:12
Zjadłabym taką.
adelajda 03.05.2013 11:10
smacznie się zapowiada
Lampencjo 03.05.2013 11:05
Wygląda kusząco ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak