Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABAKA ZEBRA

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 1,5 szklanki
mąka 2,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 1 szklanka
woda gazowana 1 szklanka
aromat migdałowy do smaku
mąka 3 łyżki
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: BABAKA ZEBRA

Jajka ucieramy z cukrem na gładką masę. Dodajemy stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie delikatnie dodajemy olej i wodę ( koniecznie gazowaną) i aromat. Miksujemy.
Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dajemy 3 łyżki mąki i mieszamy , a do drugiej kakao i też mieszamy.
Wlewamy do formy na przemian żeby wyszedł na m wzór zebry.
Pieczemy w 180 stopniach około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 28.12.2013 19:51
slicznie sie prezentuje
junox 30.05.2013 17:00
bardzo pyszna
IwonaDD 18.05.2013 10:26
nie, no - wspaniała !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Marta11 03.05.2013 12:32
fajne wykonanie:)
MagdaXXX 03.05.2013 11:05
fajna silikonowa forma polecam bardzo dobrze się w tym piecze,łatwo wyjmuje z formy i efekt niesamowity
Lampencjo 03.05.2013 11:04
Przepyszna babka
LoLa 03.05.2013 10:56
no super efekt
Janina 03.05.2013 10:52
Takiej formy nie widziałam
adelajda 03.05.2013 10:27
kiedyś piekłam zebrę ale w długiej formie ! Twoja wygląda super !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak