Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rukoli , pomarańczy i paluszków krabowych

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 1 garść
pomarańcza 1 szt
szczypiorek
paluszki krabowe 5 szt
olej rzepakowy
sok z cytryny
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rukoli , pomarańczy i paluszków krabowych

Rukole myjemy osuszamy i wkładamy do miski sałatkowej. Paluszki krabowe kroimy w kawałki. Pomarańcza dobrze myjemy odrobinę skórki ścieramy do oleju , którego użyjemy jako sos do sałatki. Resztę pomarańczy obieramy i filetujemy . Następnie kroimy w kosteczkę. Szczypiorek siekamy dodajemy do sałatki. Do oleju z skórka pomarańczy dodajemy sól do smaku i sok z limonki ok 1 łyżeczka-mieszamy. Sos wlewamy do sałatki i mieszamy całość.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 03.05.2013 10:17
smaczne połączenie składników
wiola333 03.05.2013 10:03
bardzo smaczny przepis
Rafał3 03.05.2013 10:02
uwielbiam takie jedzonko mniam
Boska_Agatka 03.05.2013 09:57
wygląda wyśmienicie
Marcin9 03.05.2013 09:36
ciekawy przepis
Paolcia 03.05.2013 09:22
ooo kolorowo miii
antka91 03.05.2013 09:01
pychotka!:)
iwa643 03.05.2013 08:46
Polecam na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak