Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka panierowana w sezamie i bułce tartej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 4 sztuki
sezam do smaku
jajko 1 sztuka
mleko 1 szklanka
tłuszcz do smażenia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka panierowana w sezamie i bułce tartej

Przygotowujemy trzy miseczki. Do jednej miseczki wlewamy mleko i wbijamy jajko, mieszamy widelcem. Bułkę tartą wsypujemy do kolejnej miseczki i do ostatniej miseczki sezam. Fileta rozmrażamy a następnie moczymy w mleku, przyprawiamy przyprawą do ryb i wkładamy do sezamu, obtaczamy z obu stron i wkładamy do bułki tartej , lekko obtaczamy i smażymy aż się zarumieni. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 06.03.2014 07:48
bardzo fajna
Łukasz15 09.06.2013 11:03
Pyszna rybka
Elżbieta17 04.01.2013 23:39
uwielbiam rybkę:)
RenataZ-et 25.07.2012 20:01
smaczna rybka
Anna133 30.05.2012 20:13
w sezamie ciekawe
Betka 27.05.2012 16:56
mmmmm fajne;)
kasiaw 09.01.2012 21:16
smaczne
kotlet 08.06.2011 22:55
fajnie wygląda
IlonaAlbertos 01.12.2010 09:57
Wygląda super :)
banditka 25.08.2010 14:09
pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak