Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretki pod białą pierzynką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka pomarańczowa
galaretka truskawkowa
galaretka cytrynowa
galaretka gruszkowa
mleko 1 litr
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: galaretki pod białą pierzynką

Galaretki robimy tak jak na opakowaniu, odstawiamy aż stężeją.
Z litra mleka odlewamy szklankę. Tą szklankę mleka zagotować z cukrem. Wystudzić i dodać 4 łyżki żelatyny.Do tej masy wlać resztę mleka i tym mlekiem zalać galaretki, które wcześniej kroimy w kostkę i kładziemy na blaszcze.Podajemy schłodzone w lodówce przez godzinę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak