Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki kapusniaczek z fasolką

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
masło 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
pomidory świeże 2 sztuki
cienka kiełbasa 20 dag
fasolka perłowa garść
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki kapusniaczek z fasolką

Włoszczyznę obrać umyć pokroić w kostkę włożyć do rondelka i ugotować razem z pomidorami i pokrojona cebulką i poszatkowaną kapustą dodając masło oraz liść laurowy i ziele angielskie .W oddzielnym naczyniu ugotować fasolkę perłową zalewając ją wcześniej 2 szklankami wody,gdy będzie miękka połączyć z kapustą i warzywami dodać pokrojoną kiełbasę i dusić około 15 minut wszystko razem.Posolić do smaku dodać zawiesinę zrobioną z wody i mąki .Do zupy można dodać dla smaku jeszcze szczyptę majeranku. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 02.05.2013 18:36
Ciekawe połączenie.
Marta11 02.05.2013 16:27
ciekawy pomysl
bogusia19 02.05.2013 14:52
dobre połączenie
dodi 02.05.2013 14:39
fajny kapuśniaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak