Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśny rosół

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół ok1 litr
kwas z kapusty ok1 litr
marchew 1 szt
sól
pieprz
natka pietruszki
grzyby suszone ok5 kapeluszy

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśny rosół

Marchew myjemy i kroimy. Grzyby myjemy w ciepłej wodzie. Wszystko dodajemy do rosołu. Może być z kostki. Gotujemy ok 15-20 minut. Dodajemy kwas z kiszonej kapusty. Zdarza się, że kapusta jest zbyt kwaśna. (Zagotowujemy ją i odcedzamy. Kwas, który otrzymamy dodajemy do rosołu.) Zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki. Kwasu dodajemy tyle, by było czuć ostrość zupy. Podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak